Християнський оглядач блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться (Матвія 5:9)
  • жнива

Популярні



Христос Ісус прийшов у світ спасти грішників, із яких перший я (1 Тим 1:15)

Дорогі друзі, брати і сестри у Христі, вітаємо вас з святом Різдва Христового!

Слава во вишніх Богу, а на землі мир, в людях благовоління! Цими словами святі ангели возвістили світові народження Того, на Кого чекали, свідомо чи неусвідомлено, усі покоління людей від Адама і Єви. І ось Він прийшов саме так як за багато століть провістили Пророки, і зовсім не так, як сподівалася більшість людей. Прийшов в смиренні.

Першими почули Благу Вістку бідні пастухи, а не царі чи дипломовані вчителі народу, а з дарами до Нього прийшли язичницькі мудреці, а не первосвященики з Єрусалимського храму. Дивний Господь, який високе понижує, а низьке робить великим. Саме так буде і під час Його Другого приходу. Тих, кого людство возносило, перед ким преклонялося будуть зневажені, а ті, хто в чистоті серця шукав Бога і служив Йому, часто в зневазі та бідності, будуть прославлені.

У цьому році тисячі християн по всьому обличчю землі віддали своє життя як мученики за віру Христову. Особливо постраждали християни страдницької Сирії, яку іроди сьогодення вирішили закатувати задля своїх егоїстичних інтересів. Що чекає нас з вами у прийдешньому році, ми не знаємо, але підбадьормося словами Священного Писання, що наш «Бог не є Богом мертвих, але живих, бо у Нього всі живі!».

З кожною хвилиною, яка наближає нас до святого вечора, наші серця б`ються все частіше, ми відчуваємо близькість таємниці втілення Божого Сина. Останнім часом все частіше чуємо наполегливі пропозиції перенести святкування Різдва Христвого на інший день. Але зробити це означає згрішити проти свого серця. Бо навіть, якщо хтось насмілився б так вчинити, то він не зміг би наказати нашому серцю перевести свій годинник на іншу дату, бо із серцем так легковажно діяти не можна. А чи не цього прагне лукавий? Зробити так, щоб Різдво було відчутне лише для наших гаманців та шлунків. 

Ікона Різдва Христового

Сьогодні від імені Бога говорить чимало релігійних діячів. Але не забуваймо слів святого апостола Павла, який в Посланні до євреїв запечатав на всі віки, що  «в останні дні Господь промовляв до нас через Сина Свого». Тільки ті, хто перебувають в Ньому, і в кому Він, можуть бути виразниками волі Небесного Отця, тому що є її виконавцями. Христос сказав: Я –  Істина, Дорога і Життя, і ніхто, не приходить до Отця (Бога), як лише через Мене. Все решта – полова, все решта – бутафорія та обман. Лише Він – Істина! Лише Він – Путь! Лише Він – Життя! І ставши людиною, Господь став доступним до нас! Він став одним з нас, щоб зробити нас одними із Своїх.

Отже, Христос народився! Славімо Його! Славімо Його своїм життям, своїми думками і словами, своїми намірами! Не кладімо до Христа в ясла нашого серця ані Будду, ані Мухамеда, ані будь-кого іншого! Він – єдиний, а біля Нього Його Пречиста Матір і святий Йосиф. Господу Богу твоєму поклоняйся, і Йому одному служи!  Цими словами відігнав від Себе в пустелі диявола Божий Син. Але лукавий сьогодні знову підступає до нас, інколи навіть з церковних амвонів, прикриваючись словами про любов та єдність пропонує і нам прийняти на місце істинного Бога, (або поруч з Ним), ідолів - вигадки впалого людства або ж нові ідейки апостасійного псевдохристиянства.

Проте ми стоїмо на колінах перед Ним, лише перед Богом істинним, хоч як і тоді слава Його ще захована перед очима світу в якому правлять іроди, але незабаром вона явиться у всій своїй повноті, і принесе визволення кожному, хто його прагнув. Він єдина надія людства! Бо лише, коли Син визволить нас, то воістину вільними будемо! Назавжди!

Христос ся рождає! Славімо Його!

З вами у Христі, редакція сайту «Православний Оглядач»

To Top