Християнський оглядач блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться (Матвія 5:9)
  • жнива

Популярні



Папа римський закликав кардиналів не боятися пролити кров

Кардинальство - це служіння, а мирський дух дурманить сильніше горілки. Про це римський папа Франциск нагадав новопризначеним кардиналам. Також він закликав їх пам'ятати, що бути кардиналом означає серед іншого мати готовність пролити кров, якщо буде потрібно.

"Кардинальское покликання - це служіння в допомогу Римському папі на благо Церкви, а не нагорода на кар'єрному піку", - пишепапа римський Франциск і кардинали понтифік у посланні двадцяти новим кардиналам, які будуть зведені в це гідність в ході найближчої консисторії 14 лютого. 

Документ, датований 4 січня 2015 року, опублікований в римській газеті «l'osservatore Romano». 

«Через Церкву, - пише Папа,- Господь знову закликає тебе до служіння. Тобі піде на користь повторювати в щирій молитві слова, яким Ісус навчив Своїх учнів, щоб ті перебували в покорі:"кажіть: ми нікчемні раби". 

«Зберігати смирення в служінні нелегко, якщо місія кардинала представляється як нагорода, як кульмінація кар'єри, гідність влади або верховна відзнака, - продовжує Франциск. - Тому кожен день докладай зусилля, щоб відігнати такі думки. Завжди пам'ятай, що бути кардиналом означає увійти в Римську єпархію для того, щоб давати свідчення Воскресіння Господа, і давати його сповна, аж до пролиття крові, якщо буде потрібно». 

У неділю, 25 січня 2015 року, понтифік також закликав до миру та діалогу в Україні задля припинення насильства. Папа заявив, що молиться за всіх, хто страждає у цьому конфлікті, і просить "відновити спроби діалогу і покласти край будь-яким військовим діям".


Ватикан не довіряє кардиналам, які обиратимуть наступного римського папу

Папа Франциск вважає нез`єднаних з ним християн хворими

Хто тут Папа? У чому різниця зречень Бенедикта XVI і Целестіна V

Ватикан заступився за гомосексуалістів Уганди

І таке буває: католики – традиціоналісти не відлученні і не приєднані

Папу Франциска знову не так зрозуміли?

To Top