Християнський оглядач блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться (Матвія 5:9)
  • жнива

Афонці закликають греків не виконувати антихристиянські закони

«Ми повинні поводитися як перші християни». Монастир Григоріат на Святій Горі Афон висловився відносно відміни недільного вихідного дня.

Грецький парламент прийняв у цьому році ще один антихристиянський закон. Повним ходом йде подальше руйнування православної християнської ідентичності новогрецької держави, всупереч волі героїв грецького повстання, що своєю кров'ю заплатили за її створення.

Афон: Монастир ГригоріатОкремої похвали заслуговує реакція профспілок і громадських організацій, які на собі відчули дію цього закону. Нас також втішив і протест з боку Преосвященних архіпастирів і духовенства Елладської Церкви.

Однак сьогодні після того, як депутати проголосували за прийняття даного закону, відповідальність за його виконання лягає на плечі православних християн. Хоча застосовуватися він буде обмежено лише в деякі неділі року.

Вихідний день у неділю є нашим основним обов’язком, тому що являє собою заповідь Божу: «Шість днів працюй і роби всю працю свої, а сьомий є день відпочинку, який присвяти Господу Богу твоєму» (Вих.20 : 9). Крім того, ми повинні дотримуватися цієї заповіді, перш за все, тому, що, будучи членами Церкви, зобов'язані щонеділі брати участь у найбільшій події - Божественній літургії і вшановувати день Воскресіння Господнього.

Ті, хто сьогодні наполіг на скасуванні недільного вихідного дня, не хочуть збереження християнських встановлень, тому що їм потрібен не Христос, а антихрист, згідно зі словами Самого Господа: «Я прийшов в ім'я Отця Мого, і не приймаєте мене, а якщо прийде інший у ім'я своє, його приймете» (Ін. 5:43).

Християнські мученикиПреподобний Косма Етолійськийзазнав мученицької кончини через задушення саме за те, що переконав християн перенести базарний день з неділі на суботу, щоб вшанувати святий день Воскресіння Господнього.

Необхідність, продиктована любов'ю до Бога, змушує нас сьогодні долати антихристиянські закони вірою і любов'ю до Христа, подібно до того, як поводилися перші християни, про яких анонімний автор Послання до Діогнета писав: «Вони знаходяться на землі, але є громадянами неба. Коряться встановленим законам, але своїм життям перевершують самі закони. Вони люблять всіх і всіма бувають переслідувані. Їх не знають, але засуджують, убивають їх, але вони животворяться, вони бідні, але багатьох збагачують. Всього позбавлені, але всього мають вдосталь».

Ми, християни, можемо проявити свій настрій на мучеництво серед різних обставин, в яких вже знаходимося, в тому числі і у відмові працювати в недільний день через любов і віру в Христа. Того, Який пролив на Хресті Чесну Свою Кров'ю, і воскрес через безмежну любов до нас.

Джерело: Свята Гора


Митрополит Патрський Хризостом: Ніякої роботи в неділю!

Священний Кінот Святої Гори Афон просить зберегти в Греції вихідний день в неділю

Грецький ієрарх: хто скасує вихідний в неділю, подібний до вбивць св. Косми Етолійського

Грецький митрополит: Скасувати вихідний в неділю хоче єврейське лобі

Волинська облрада нагадала навчальним закладам про неділю та Великий піст

В УПЦ КП кажуть, що не ініціювали звернення перенести День знань з неділі


Афонці святкують ювілей входження до складу Греції без її влади

Грецький ієрарх владі: Поклоняйтеся святій Трійці, а не трійці кредиторів

Грецький Митрополит Миколай: Прийшов час повстати. Все має змінитися

ЄС. Митрополит Серафим: У Греції ведуть політику проти православ`я

Релігійні лідери України впевнено «євроінтегруються»

Патріарх Філарет: Виступаючи проти нашого президента, ми виступаємо проти України

To Top