Християнський оглядач блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться (Матвія 5:9)
  • жнива

Афонський старець про пропозицію лівих щодо відміни Закону Божого в грецьких школах

У Греція розгорнулася дискусія після заяви представниці «Демократичних Лівих» Марії Репусі про те,  що урок Закону Божого має бути виключений зі списку предметів, які викладаються в загальноосвітніх школах Греції.

ГреціяПані Репусі обґрунтувала свою пропозицію теперішніми «загальноєвропейськими» правилами і тим, що національний склад учнів грецьких шкіл змінюється.

«Демократичні Ліві» вважають, що поглиблене викладання сучасної історії і точних наук є більш важливим фактором, який зможе забезпечити формування особистості майбутніх громадян країни, що входить до складу Євросоюзу.

Один із авторитетних грецьких православних старців монах Анфімос із келії Богородиці Пантелеймонівського скита прокоментував «Афонській трибуні» пропозицію проєвропейських грецьких «лівих» щодо виключення закону Божого із шкільної програми.

«Пані Репусі є вандалкою, тобто грекомовною дикункою. Вона не гречанка. Це нещасна людина. В її серці зачаїлася люта злоба. Якщо було б по-іншому, вона так не говорила б, а тим більше не наполягала б на цьому... Яке зло заподіяв їй Христос? Чим їй завадили Христос і святі в наших школах?» - обурюється старець Анфімос. 

Продовжуючи свою бесіду монах сказав: «У неї немає нічого святого. Коли людина перебуває у злі, вона починає все зневажати. Нею керують пристрасті темряви, які повністю оволоділи  її душею. Вони намагаються створити країну атеїстів. Греки, однак, цього не дозволять. Всі ті, які цього добиваються, будуть повалені.

Якщо пані Репусі буде продовжувати в тому ж дусі, вона потрапить в божевільню. Особисто мене зовсім не цікавлять такі особистості як Репусі, моїм заповітним бажанням є зустріч з Христом. У нашій сім'ї було семеро дітей, двоє з них - ченці. Що може запропонувати суспільству пані Репусі? Може іншу комуністичну систему? Нею опанували сили темряви». 

Коментуючи нинішній стан Греції Афонський старець заговорив про конкретні кола, інтереси яких обслуговувала пані Репусі. «Греція перетворилася на багатонаціональну організацію, яка включає в себе всі племена Ізраїлеві. Але їм цього мало! Вони хочуть знищити нашу релігію шляхом скасування предмета релігії в школах, такі голоси, як пані Репусі, викликають у наших душах тільки гіркоту... Пані Репусі захищає інтереси іновірців і сіоністів. Ми впевнені, що грецьке начало не зникне ніколи». 

На закінчення старець процитував слова Кіссінджера: «Якщо ви хочете знищити греків, знищіть їхню релігію і мову».

«Хто прибрав ікони із шкіл; Хто зацікавлений у будівництві мечетей? Не забувайте! Навіть Сократа вбили за те, що він посмів заговорити про справжнього Бога.  Чому тут дивуватися... Хай буде радість і мир у ваших душах, хоча друге сьогодні майже неможливо. У нашу епоху корупції, Афон заповнився ченцями. І це не випадковість!».

За матеріалами грецьких ЗМІ

Грецький митрополит: Скасувати вихідний в неділю хоче єврейське лобі

To Top